Op naar het volgende avontuur..! - Reisverslag uit Koewacht, Nederland van Sabrina Waal - WaarBenJij.nu Op naar het volgende avontuur..! - Reisverslag uit Koewacht, Nederland van Sabrina Waal - WaarBenJij.nu

Op naar het volgende avontuur..!

Door: Sabrina

Blijf op de hoogte en volg Sabrina

02 Februari 2012 | Nederland, Koewacht

Hallo allemaal,

Mijn avontuur in Spanje zit er nog maar net op of ik sta alweer op het punt aan een nieuw avontuur te beginnen! Deze week gaat als een sneltreinvaart voorbij en zo besef ik me opeens dat ik over 4 dagen al op mijn stage zit!

Afgelopen vrijdag afscheid genomen van het mooie Spanje.. Mijn klasgenootjes hadden me weggebracht, dus ik vond het voornamelijk nog gezellig in de trein en op het vliegveld. Toen ik eenmaal in het vliegtuig zat, kreeg ik toch even een brok in m’n keel en had ik het toch even moeilijk. Heel vreemd om weg te gaan en te weten dat je daar misschien nooit meer terug komt. In Brussel stond mijn familie me al op te wachten dus dat was heel leuk!

Voor de rest deze week veel leuke dingen in Nederland gedaan; foto’s kijken, verhalen vertellen, vriendinnetjes weer zien, feestje, drankjes, etentjes, gevolleybalt, gezwommen etc etc. Ik kom zowat tijd te kort! Daarnaast ook afscheid moeten nemen van Melanie & Roy, want die gaan voor 7 maanden naar Australie! Hoe gaaf is dat! Maar ik mag zelf ook niet klagen over het avontuur in m’n leven, al is Australie toch wel net iets verder weg dan Lille :p

En dan 5 februari is het zover! Dan ga ik naar Lille. Maandag 6 februari moet ik namelijk beginnen. Gelukkig heb ik al een kamer en is alles geregeld, dus het moet allemaal goedkomen. Mijn adres in Lille is:

Rue de l’école 16
59800 Lille

Ik zit hier in een studentenhuis met in totaal 8 mensen. Op mijn verdieping zit een Engels meisje en voor de rest hoop ik dat het allemaal Franse mensen zijn.. Ik kom tenslotte voor m’n Frans te verbeteren en niet voor mijn Engels. Verder weet ik nog niet zo goed wat ik moet verwachten, want heb mijn kamer nog niet gezien. Ook mijn stagebedrijf nog niet gezien, dus zal wel een spannende dag worden maandag, maar op dit moment laat ik het gewoon nog op me afkomen.

Het bedrijf waar ik stage ga lopen heet trouwens Bouygues Constructions; een constructiebedrijf. Ze bouwen dus gebouwen, bruggen etc. Daarnaast hebben ze ook de ring van Antwerpen bijvoorbeeld gerenoveerd. Bij dit bedrijf ga ik stage lopen op de afdeling Inkoop. In totaal werken er 6 mensen op deze afdeling, dus het zal flink werken zijn, want het is wel een groot internationaal bedrijf. Mijn taken zullen zijn; Onderhandelen met leveranciers, koopcontracten opstellen, marktonderzoek doen etc. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!!!

Tot het volgende verhaal uit Frankrijk!

Mes amours xxx

• 02 Februari 2012 - 15:55

Sop:

Ik heb het al gezegd, maar HEEEEEL VEEL SUCCES!! Ik weet in ieder geval zeker dat ze daar een goede stagiair binnen hebben gehaald. En het klinkt wel echt kei uitdagend, bijna niet als een stage, supervet! Spreek je snel meisje xx

• 02 Februari 2012 - 22:23

Eef:

Hee meid! Ik ben super trots op je dat je daar gaat stage lopen! Ik wens je super veel succes daar, maar hou me op de hoogte he! Je wordt gemist hier! Liefs uit Spanje!! xx

• 08 Februari 2012 - 05:28

Roy & Melanie Horuz - Deij:

Leuk om te lezen! Hopelijk heb je het snel naar je zin en lul je die fransen met je frans er boven op! Hier in het hostel zitten ook kei veel fransen, nog enige tips om te zeggen?:P whaha! Kuss!